Hej! No to zaczynam z tą kulinarią ;)

30.03.2020 r.

Hej! Mam na imię Lidka, jestem żoną i matką wspaniałej Emanueli. Zajmuję się fotografią oraz uwielbiam gotować, piec i tworzyć nowe rzeczy w kuchni. Dlatego też postanowiłam połączyć te dwie rzeczy i zająć się fotografią kulinarną.


      Fotografią zajmuję się od dobrych kilku lat, wszystkiego uczę się sama, szukam informacji w internecie, wszystko metodą prób i błędów. Ale ludzie interesują się tym jak wykonuję swoje zdjęcia i nie narzekałam na brak klientów, szczególnie w okresie ślubnym. Tak, takie zdjęcia robię ;) ślubne, okolicznościowe, itp. Jednak najbardziej uwielbiam portrety. Zakładam tego bloga w dość kryzysowych czasach (#koronawirus) i nie mogę zajmować się fotografią w inny sposób, więc stwierdziłam, że to będzie dobry pomysł, aby spróbować się w fotografii kulinarnej. Nie miałam żadnych kursów fotograficznych (oprócz liturgicznego :D), gotować i piec uczę się też sama. 
  Co więcej, jestem po studiach magisterskich z dziennikarstwa o specjalności fotograficznej. I jedynie tyle mam związek z nauką fotografii oprócz domowe sposoby. Łącząc fotografię i kulinaria w jedno zaczęłam czuć się w tym świetnie, choć nie miałam żadnych kursów z fotografii kulinarnej to myślę, że idzie mi coraz lepiej. A podobno praktyka czyni mistrza, więc będę ćwiczyć i wszystko Wam tu pokazywać. Nie jestem też po żadnej szkole gotowania, nie miałam żadnych kursów. Uczę się wszystkiego sama, metodą prób i błędów. Czasami podpytam o coś rodziców, czasami zajrzę w zeszyt po babci z przepisami. Często inspiruję się po prostu przepisami znalezionymi w internecie, na instagramie i innych tego typu. Próbuje nowości, zmieniam przepisy, dodaje coś i tworzę swoje własne fantazje kulinarne. 
        Jestem osobą, która wielu składników po prostu nie lubi, a w kuchni tworzy bardzo proste dania, z kilku składników. Trochę będą to przepisy dla "wybrednych" :D Ale mam nadzieję, że będziecie tu często i uda mi się kogoś zainspirować do gotowania, pieczenia i tworzenia dań w swojej kuchni. Lub będę skarbnicą wiedzy, dla takich osób jak ja - czyli lubiących prostotę, szybkie dania no i z ograniczonej liczby składników (czyt. nie lubiących mnóstwa rzeczy).





To na razie tyle. Dziękuję! 
Miłego dnia! <3 


Komentarze

Popularne posty