CIASTECZKA Z TWAROGU
CIASTECZKA TWAROGOWE

Okej nie przedłużam i zapraszam do przepisu.
Składniki:
✅ 450g mąki (pół na pół: pszenna i kukurydziana)
✅ 230g zimnego masła
✅ 300 g twarogu półtłustego lub chudego
✅ 2 łyżki cukru trzcinowego
✅ ok. 20 ml białka (u mnie od farmybialka.pl)
✅ cukier do obtoczenia.
Do miski wsypać mąkę, dodać do niej masło starte na grube oczka oraz cukier trzcinowy. Dobrze ze sobą połączyć. Następnie twaróg przerzucić przez praskę i połączyć z resztą składników na gładką kulę. Schłodzić kilka godzin – u mnie było to ok. 6. Po tym czasie podzielić masę na 2 części. Rozwałkować, wykrajać koła, obtoczyć z obu stron w cukrze i składać na ćwiartki, tzn. "kurze łapki". Z tych proporcji powinno wyjść ok. 50 sztuk. Do piekarnika na ok. 30 min, temperatura 170^, termoobieg. Do zarumienienia, trzeba pilnować ! ;) Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz